Sunday, January 09, 2011

dedikasi

Assalamualaikum w.b.t. long time didnt update this blog.al-maklumlah orang da keje.tp miss sgt2 nak g sekolah and study ngan kawan2.betul la kate org zaman sekolah is the sweetest thing.sekarang barulah terasa mcm mne rindu ngan kwn2.bile da x sekolah ni,ilmu agama tu kene cari sendiri.x macam sekolah dulu,semua kene suap ngan cikgu.da x de dah cikgu fatin nak cter2 fasal freemason n bnyk lagi.semoga Allah terus tetapkan hati ini di landasan dakwahnya.

mase f5 adalah tahun yg penting.sebab ape?nak SPM(ayat yg selalu kite dgr).dan,"thn ni aku da x leh la nak main2,kene struggle gler nihh,x nak la gelak2 dah".erm,bg saye kata2 ini TAK SALAH.tp harus dibetulkan fahamannye.mmg la kite nak exam,but jgn la sampai kite x leh nak happy langsung.mase sye f5 dulu,belajar belajar jugak.tp pd mase yg same bynk kenanagn yg sye cipta dgn kawan2.best gler lepak2 ngan dorang.actually,time sekolah je dpt hang out camtu.org kate bile kat U,kwn2 lain.mane nak jumpe perangai ayuni yg gler2,hawa yg happy-go-lucky,sepet yg selalu perasan cun,afifah yg selalu cter pasal pakwe jepun dy,ana yg special.mmg la akan jumpe jgk,tp susah.so bagi yg masih sekolah,gnekan mase dgn kawan sebaik2nye.jangan gadoh2.kalo x puas hati ckp je,jgn simpan dlm hati.

dan,orang selalu bagi alasan,"ala,x yah la kesah sangat.aku kan nak SPM,x yah fikir tu sume.kan aku kene belajar je".dulu mase saye spm pun selalu cakap mcm tu.tp farzana,pernah ingat kan saye,"mizah,kalau seseorang tu x memikirkan masalah,umat islam,celakalah bagi kamu" terdiam aku saat itu.kalo nak difikir2kan apelah sumbangan aku kan??saye sangat2 jealous dgn farzana,dye bkn sahaja belajar,tp kaya dgn ilmu pengetahuan luar.pasal isu2 semase.kadang2 teringin nak jadi mcm dye.setiap ptg dy akan bace buku lain dr buku belajar(buku motivasi ke,sej islam ke,atau ape2 je la).tp sekarang ni sye dah ske bace sejarah2 islam.semua berkat dorongan ana.thanx farzana,saye sgt2 bertuah dpt dok sblh awk dlm kelas dan berkawan ngan awk!seriously,SUSAH sgt nak nak dpt kawan mcm dy.dy jujur dan x kan ckp blakang.kalo dy x suke straight je dy ckp.

so,bagi yang nak amek SPM(khasnye adik sye),belajar ikhlas kerana ALLAH.bukan utk bangga diri.x gune ilmu yg kite ade kalo ade riak dlm diri.dan,jangan terlalu struggle blajar sampai masalah lain diketepikan(keje KP.adik2 f1&f2,masalah sekolah).adik yg f5 ni senior kat sekolah.jadi perahlah otak kalo ade masalah2 sekolah yg cikgu suruh kite tolong.tahun ni je pon nak berbakti utk sekolah.kalo x,bile lg??tahun depan da x sekolah.biarlah ble da x sekolah,ade sumthing yg org boleh ingat pasal korang!dan happy sikit.jangan dok tension blaja.kalo balik umah tu,spend mase utk family sikit.hahaha.blaja,blaja jgk.main,main jugak,makan,makan jugak!

11 comments:

Aida Ilyana said...

dimana nama kita!

wardah07 said...

aida,name awk tetap dalam hati kita!
x boleh delete pon sbb awk special.he2
AIDA ILYANA,rock!!

farah said...

comel je pesanan kat adik tu :P
kerja apekah?
jage diri mizah..babai~

Fatimah Zahra' said...

alolololo..
aku jeles gile kat ana.
nama dia mention byk kali.

aku punye nama pun msti ada byk gak kan?
tpi sbb dah terbyk sgt ko takut org jeles kat aku kan?

takpe2.
aku paham.

Fatimah Zahra' said...

blog baru.
www.fatimahzahrazulqarnain.blogspot.com

Munirah Wafa said...

ho ho ho!! :D yolah2. spend ape mse tuk fmly kat umah..:)) cme byk na homeworkszes laa..huhu.
1 more, sy mkn eh! xde diet2 dehh. kui3~~

Nurfadhilah said...

what the what the?
sepet cun okayyy! HAHAHA

Farzana Maulan said...

oit mizah..lm x jmpe...haha rindu gak nk dengar suare kecik awk uh..haha anyway..malu ar letaj nme kte kat stu..*_*..

Nurfadhilah said...

ana, poyo la tuh. ces.
hahahaaa

Fatimah Zahra' said...

aku sokong.
ana __poyo__.
gedik la tu...
wekkwekk

iffahsyuqaira said...

hahaha...mizah, sori la
kita baru je jumpa benda ni hari ni...hehe

nama sndiri besar tu xde la problem sgt, tp bila smpai kt description tu, mmg xbleh x gelak kot...haha